FAQ

Fråga Svar
Vår fasad behöver målas tidigare än 12 år, varför? Beroende på vilken typ av färg, väderstreck och var i landet man bor kan ett tätare underhållsintervall behövas. Intervallet på 12 år har använts för att representera den vanligaste fasaden.
Vad är FTX ventilation FTX står för från- och tilluftssystem med värmeväxlare. Det är ett mekaniskt system som vi rekommenderar eftersom det erbjuder en förstklassig ventilation med god värmeekonomi och låga underhållskostnader.
Hur exakta är kostnaderna som anges i Homeplan? Kostnaderna som anges i programmet är hämtade från branschens inrapporterade kostnader samt erfarenhetsvärden vilket gör att prisbilden inte är exakt. Priser på såväl byggmaterial som hantverkare kan skilja beroende på var i landet man bor.
Vi har en fasad med järnvitriol på fasaden, när ska den underhållas Järnvitriol på fasaden utgör inget skydd alls, utan enbart är ett sätt att få ytan att se åldrad ut. Då den inte ger något skydd alls finns det heller inget underhållsintervall.
Vad är skillnaden mellan hantverkare och gör själv? I systemet beräknas priset utifrån kostnader för hantverkare eller bara material.
Vad kostar HomePlan? HomePlan kostar 1499kr första året och därefter 499kr/år.
Hur gör man när man utfört en planerad åtgärd? Klicka på rapporter, åtgärdsrapport, välj den åtgärd som gjorts, klicka på åtgärdat i slutet av raden
Jag har ingen varmvattenberedare i mitt hus De flesta elpannor eller värmepumpar har en inbyggd varmvattenberedare därför behövs ingen separat varmvattenberedare.
Vad är en varmvattenberedare? Varmvattenberedaren används för att värma det vatten som ska användas i hushåll till tvätt, bad, dusch och liknande.
Vad är ett expansionskärl? Ett expansionskärl används i ett värmesystem för att ta upp expansionen (utvidgningen) av vattnet när temperaturen ökas i värmesystemet.
Vad innefattas i Kök enkelt Kök enkelt är den lägsta nivå som finns inlagd i systemet. Avser stommar, luckor, bänkskivor, diskbänk ect. med enkel standard
Vad innefattas i Kök normalt Kök normalt är en mellannivå som finns inlagd i systemet. Avser stommar, luckor, bänkskivor, diskbänk ect.
Vad innefattas i Kök exklusivt Kök exklusivt är den högsta nivå på köksinredning som finns inlagd i systemet, ex marbodal eller liknande. Avser stommar, luckor, bänkskivor, diskbänk ect.
Vad är en vitfolierad skiva? Vitfolierad skiva är ett färdigt innertak som monteras på innertaket. Efter montering är innertaket klart och ingen ytterligare behandlig behövs.